Свет

"Вашингтон пост": Трамп би највише волео да Бајден остане у трци

Иако бивши председник САД и његов тим очекују да ће Бајден остати у трци, почели су да се припремају за могућност суочавања са другим демократским кандидатом
"Вашингтон пост": Трамп би највише волео да Бајден остане у трци© Tanjug/Photo by Brandon Bell/Getty Images

Републикански председнички кандидат Доналд Трамп нада се да актуелни председник САД Џозеф Бајден неће повући своју кандидатуру, објавио је "Вашингтон пост", позивајући се на анонимне изворе.

Иако Трамп и његов тим очекују да ће Бајден остати у трци, почели су да се припремају за могућност суочавања са другим кандидатом демократа, објавио је лист позивајући се на "четири особе упознате са приватним разговорима". 

"Изгледа да желе да Бајден остане на листи. Они мисле да је рањив и свиђа им се где се налазе. Видите да уопште нису узбуђени због могућности да председник САД напусти трку", рекао је за "Вашингтон пост" Дејвид Акселрод, дугогодишњи демократски стратег.

Сам Трамп је рекао да ће водити кампању "било да је против њега Бајден или неко други", додајући да према анкетама "никоме не иде боље од њега", пренео је "Вашингтон пост".

Трампов снимак који је у среду обишао друштвене мреже показује бившег и потенцијално будућег председника САД како изјављује, алудирајући на Бајдена, да је у дебати "разбио ту стару, покварену гомилу срања".

"Он напушта трку. Избацио сам га. То значи да имамо Камалу. Мислим да ће она бити боља. Она је тако лоша и тако патетична. Она је тако је**но лоша", саопштава Трамп у видео-снимку.

У међувремену, "Вашингтон пост" је открио да су високи демократски званичници дали Бајдену "мрачни ултиматум" да или брзо докаже да је способан да влада и да се кандидује, или да га замени неко други.

image