Свет

Бајден "теши" демократе: Волео би да више спава а мање да ради

Амерички председник Џозеф Бајден је на састанку са кључним гувернерима из редова демократа свој катастрофални наступ на ТВ дебати с Доналдом Трампом покушао да оправда умором услед превише обавеза
Бајден "теши" демократе: Волео би да више спава а мање да радиGetty © Kevin Dietsch/Getty Images

Председник САД Џозеф Бајден рекао је на скупу демократских гувернера да треба више да спава и да ради мање, објавио је "Њујорк тајмс", позивајући се на два извора који су директно упознати са његовим коментарима.

Догађај је био организован са намером да се кључне личности унутар демократске странке увере да је 81-годишњи председник још увек способан за свој посао.

Током састанка са више од 20 демократских гувернера, председник је у више наврата изјавио да неће бити избачен из трке и да је "у њој како би победио", према извештајима више медија.

Бајден је признао да би волео да спава више и да ради мање, и да би требало да се суздржи од заказивања било каквих обавеза после 20 часова, наводи се у извештају "Њујорк тајмса". Када су га питали за његово физичко стање, Бајден се позвао на недавни лекарски преглед, наводи у одвојеном извештају "Политико".

Он је на састанку са демократским гувернерима свој катастрофални наступ током ТВ дебате са својим републиканским противником Доналдом Трампом покушао да оправда густим распоредом уочи дебате.

Бајден је поновио да не намерава да повуче кандидатуру на прослави Дана независности САД у Белој кући.

На пријему је једна особа из публике довикнула актуелном председнику САД: "Наставите да се борите! Потребни сте нам!", на шта је Бајден одговорио: "Можете рачунати на мене. Немам намеру да одем", понављајући своје обећање да ће остати у трци за нови мандат, упркос све гласнијим позивима да се повуче, преноси АП.

Услед дебате Доналдом Трампом, током које је актуелни председник у више наврата замуцкивао, губио ток мисли и деловао видно збуњено поред очито виспреног Трампа, више демократа је поручило, како јавно, тако индиректно путем медија, да би Бајден требало да повуче своју кандидатуру, док су исто учинили и многи продемократски медији. 

Високи партијски званичник из редова демократа је за "Блумберг" раније ове недеље открио да десетине америчких демократских конгресмена разматрају да потпишу писмо којим се захтева да се актуелни председник САД Џозеф Бајден повуче из трке.

Бајден је демантовао извештаје у којима се тврдило да је наводно људима у свом најближем окружењу рекао да намерава да повуче кандидатуру.

"Дозволите ми да кажем ово што јасније могу: кандидујем се, нико ме не тера. Не одлазим. У овој трци сам до краја и победићемо", поручио је том приликом председник, а пренео АП.

image