Свет

Израел: Постоји реална шанса да се постигне договор о ослобађању талаца

Нетанијаху је претходно одобрио слање преговарачког тима након што је размотрио Хамасов одговор на најновији предлог Израела
Израел: Постоји реална шанса да се постигне договор о ослобађању талаца© Tanjug/AP Photo /Jehad Alshrafi

Постоји "реална шанса" да се постигне договор са Хамасом о ослобађању талаца које та група држи у Појасу Газе од 7. октобра, рекао је извор из израелског преговарачког тима за "Тајмс оф Израел", након што је премијер Бењамин Нетанијаху одлучио да пошаље делегацију на наредну рунду преговора.

"Предлог који је изнео Хамас укључује веома значајан напредак", навео је извор, након што је палестинска милитантна група послала Израелу преко посредника ревидирани предлог споразума о ослобађању талаца и прекиду ватре у Појасу Газе.

Други израелски званичник потврдио је да ће израелску делегацију на преговорима предводити шеф Мосада Дејвид Барнеа.

Нетанијаху је јуче сазвао састанак кабинета за националну безбедност како би разговарао о позицији Израела у индиректним преговорима, за које се очекује да почну у наредним данима.

Истовремено, израелски министар одбране Јоав Галант рекао је породицама талаца које држи Хамас да је Израел "ближи него икада" склапању споразума о њиховом ослобађању, јавио је "Канал 12".

image