Свет

Дизнијева наследница обуставља донације демократама док се Бајден не повуче

Уколико Бајден не одустане, последице губитка на изборима биће заиста страшне, упозорила је богата наследница
Дизнијева наследница обуставља донације демократама док се Бајден не повучеGetty © Photo by Tasos Katopodis/Getty Images for Patriotic Millionaires

Наследница компаније "Дизни" Абигејл Дизни изјавила је да ће прекинути с донацијама Демократској партији док се актуелни лидер САД Џозеф Бајден не повуче из изборне трке.

"Намеравам да зауставим било какав допринос странци док не замене Бајдена на врху листе. Ово је реалност, а не непоштовање. Бајден је добар човек и одлично је служио својој земљи, али улози су превисоки", рекла је Абигејл Дизни за Си-Ен-Би-Си.

Такође, упозорила је да ће демократе изгубити уколико Бајден не одустане и додала да ће последице губитка на изборима за председника бити "заиста страшне".

Иначе, Абигејл Дизни је припадница организације "Патриотски милионери" која се залаже за реструктурирање америчког пореског система тако да најбогатији плаћају већи порез од осталих грађана.

Најава Дизнијеве наследнице последица је Бајденовог лошег наступа у првој председничкој дебати након које је покренута иницијатива за замену демократског кандидата који треба да се супротстави Доналду Трампу.

Уз то све више донатора Демократске партије упозорава да ће учинити исто као Абигејл Дизни уколико се Бајден не повуче.

Кооснивач "Нетфликса", милијардер и још један мегадонатор Рид Хејстингс такође је позвао Бајдена да се повуче – рекао је за "Њујорк тајмс": "Бајден мора да се повуче да би дозволио снажном демократском кандидату да победи Трампа и тако сачува нашу безбедност и просперитет."

image