Бајден: Одустаћу од изборне трке само ако ме Господ Бог пита

Демократски кандидат Џозеф Бајден више о својој кандидатури говорио је у интервјуу за Еј-Би-Си

Председник САД Џозеф Бајден поручио је да би одустао од кандидатуре за реизбор ако "Господ Бог дође" и каже му да то уради. Мислим да нико није квалификованији од мене да победи Доналда Трампа, оценио је Бајден у интервјуу америчкој телевизији.

Демократски кандидат Џозеф Бајден је у интервјуу за Еј-Би-Си потврдио одлучност у намери да победи републиканског противкандидата Доналда на Трампа на изборима за председника у новембру, али је мало учинио да ублажи забринутост демократа.

Свој наступ на дебати са Трампом поново је назвао "лошом епизодом". "Нема назнака било каквог озбиљног стања. Био сам исцрпљен. И нисам слушао своје инстинкте у погледу припреме и, и лоша ноћ", рекао је Бајден.

"Управо сам имао лошу ноћ. Не знам зашто", додао је Бајден промуклим гласом, отежано изговарајући поједине речи.

Новинар Џорџ Стефанопоулос је више пута испитивао Бајдена о томе да ли је био реалан у свом уверењу да може да победи Трампа, с обзиром на резултате анкета и забринутост у Демократској партији.

"Мислим да нико није квалификованији", оценио је Бајден и истакао да су анкете нетачне.

Упитан да ли би одустао ако колеге демократе оцене да би његово учешће у трци за председника угрозило њихове шансе на изборима за Конгрес, Бајден је рекао: "Ако Господ Бог дође и каже ми, ја бих то могао учинити".

На питање како ће се осећати ако остане у трци, а Трамп победи, Бајден је одговорио да ће осећати да је дао све од себе и да је урадио посао најбоље што је могао.

Док Бајден одбацује могућност да се повуче из кампање, у странци већају ко би могао да ускочи као замена. Анкете нису наклоњене Камали Харис, али јесу Мишел Обами. Страначки модел номинације компликује избор другог кандидата.