Бивши пуковник америчке војске: САД треба да уче о дипломатији од Русије и Кине

Коментаришући недавни самит ШОС-а, Макгрегор је рекао да су реакције Русије и Кине на потезе које повлачи Вашингтон разумљиве, зато су им Американци у више наврата "пљунули у лице"

Шангајска организација за сарадњу (ШОС) је модел сарадње земаља и један од кључних стубова мултиполарног света, а Москва и Пекинг демонстрирају ниво дипломатије о којем САД могу само да сањају, рекао је бивши пуковник америчке војске Даглас Макгрегор.

У интервјуу за "Џаџинг фридом", он је приметио да Вашингтон наизглед не разуме да би му такви односи били од користи, већ наставља да "пљује у лице" другим земљама. 

Коментаришући недавни самит ШОС-а, Макгрегор је рекао да су реакције Русије и Кине на потезе које повлачи Вашингтон разумљиве, зато су им Американци у више наврата "пљунули у лице".

"Они су уморни од покушаја да послују са нама и да буду пљувани у лице. У случају Москве, то је свакако тачно. Више пута смо пљунули Путину у лице, а сада је Си доживео нешто веома слично", рекао је он.

Амерички официр је рекао да је постојала нада да би односи могли да се поправе за време председника Доналда Трампа, али да нема велике наде од његове потенцијалне победе у новембру.

"Ако ни због чега другог, онда зато што у Трамповом табору сада видимо многе исте људе који су прошли пут били у руководству и дали све од себе да одрже непријатељство и агресију према Кини и Русији", истакао је он.