У Киргистану одузето оружје и 250.000 метака онима који су припремали државни удар

Напомиње се да је заплењено и 200 комплета полицијских униформи, 38 панцира, два дрона, токи-воки, експлозив домаће израде, екстремистичка литература и други предмети

Од осумњичених за припрему државног удара у Киргистану одузето је 70 комада оружја и 255.000 метака, саопштила је данас прес-служба републичког Државног комитета за националну безбедност.

"У претресима у местима становања и у возилима које користи један број припадника деструктивне групе која је планирала да силом преотме власт организовањем масовних немира и дестабилизацијом друштвенополитичке ситуације у земљи, пронађено је 50 комада оружја, 20 пиштоља и 255.000 јединица муниције", наводи се у саопштењу, пренела је агенција "РИА Новости".

Напомиње се да је заплењено и 200 комплета полицијских униформи, 38 панцира, два дрона, токи-воки, експлозив домаће израде, екстремистичка литература и други предмети.

Осим тога, током претреса пронађена су лична документа једног броја грађана, међу којима је и војна исказница посланика Јогорку Кенеша, наводи се у саопштењу.

Државни комитет је дан раније саопштио да је приведена група од пет особа које су спремале државни удар у Киргистану.