Директор ЦИА у Каиру због преговора о прекиду ватре у Гази?

План за прекид ватре у Појасу Газе у три фазе изнео је крајем маја председник САД Џозеф Бајдена, а план има за циљ ослобађање око 120 талаца које држи Хамас и окончање сукоба у Појасу Газе

Очекује се да ће директор америчке Централне обавештајне агенције (ЦИА) Вилијам Бернс посетити Каиро ове недеље ради преговора о прекиду ватре у Гази, јавила је данас египатска телевизија "Ал Кахера", позивајући се на неименовани високорангирани извор.

Бернс ће, такође, ове недеље отпутовати и у Катар, рекао је раније данас извор који има сазнања о томе, пренео је Ројтерс.

Египат ће ове недеље угостити и израелску делегацију, навела је телевизија "Ал Кахера".

План за прекид ватре у Појасу Газе у три фазе изнео је крајем маја председник САД Џозеф Бајдена, а план има за циљ ослобађање око 120 талаца које држи Хамас и окончање сукоба у Појасу Газе.

Хамас је одустао од свог ранијег кључног захтева да се Израел прво обавеже на трајни прекид ватре у Појасу Газе, пре потписивања споразума и уместо тога, оставио могућност да се договор о трајном прекиду ватре постигне током прве шестонедељне фазе примирја, изјавио је јуче извор из те палестинске милитантне групе за Ројтерс.