Роберт Фицо се враћа на посао

Премијер Словачке је почетком јуна, у својој првој видео поруци након покушаја атентата, изјавио да не осећа мржњу према ономе ко га је упуцао, а такође је рекао да планира да се постепено врати на посао почетком јула

Словачки премијер Роберт Фицо, који је преживео покушај атентата средином маја, учествоваће у понедељак на радном догађају заједно са министром пољопривреде, саопштено је из прес-службе словачке владе.

"Премијер Словачке Роберт Фицо и министар пољопривреде Рихард Такач посетиће пољопривредно удружење Агро Водеради у селу Словенска Нова Вес, где ће у пратњи представника Словачке коморе за пољопривреду и храну и локални пољопривредници ће се упознати са напретком жетве", наводи се у саопштењу прес службе.

Фицо се у петак увече појавио у јавности први пут од покушаја атентата на њега средином маја. Словачки премијер је дочекан дугим аплаузом на свечаној приредби у замку Девин у Братислави поводом Дана Светих Ћирила и Методија. Говорио је стојећи, говор је трајао око 20 минута.

Премијер Словачке је почетком јуна, у својој првој видео поруци након покушаја атентата, изјавио да не осећа мржњу према ономе ко га је упуцао, а такође је рекао да планира да се постепено врати на посао почетком јула.