Марин ле Пен: Наша победа је само одложена

Према првим резултатима избора у Француској, Национално окупљање је на трећем месту

Лидерка Националног окупљања Марин ле Пен рекла је да је победа њене странке "само одложена", истичући да је та опција прва у Француској.

"Плима расте, овог пута није порасла довољно високо али наставља да расте и стога је наша победа само одложена", изјавила Ле Пенова.

Како је додала, има превише искуства да би била разочарана резултатом у којем је Национално окупљање удвостручило свој број посланика.

Левичарски блок Нови народни фронт (НПФ) освојио је највећи број посланичких места на парламентарним изборима у Француској, показују резултати излазне анкете Ифопа.

Они су освојили између 180 и 205 посланичких места. На другом месту налази се центристичка коалиција око партије председника Емануела Макрона са између 164 и 174 места, док је Национално окупљање Марин ле Пен завршило на трећем месту, са између 130 и 145 посланичких места.

То значи да ниједна политичка групација није освојила већину на изборима. Француска национална скупштина има 577 места, што значи да је 289 места потребно за апсолутну већину.