Демократе у Конгресу позвале Бајдена да се повуче са избора: Може нам само донети штету

Бројни чланови Дома демократа рекли су лидеру демократске мањине Хакиму Џефрису да председник Џозеф Бајден мора да се повуче из председничке кампање 2024

Један број демократа у Представничком дому позвао је америчког председника Џозефа Бајдена да се повуче са председничких избора 2024. године, јавља Си-Ен-Ен, позивајући се на изворе.

Бројни чланови Дома демократа рекли су лидеру демократске мањине Хакиму Џефрису да председник Џозеф Бајден мора да се повуче из председничке кампање 2024.

У разговору са Џефрисом, конгресмени су изразили дубоку забринутост због могуће штете за демократе, ако Бајден настави да учествује у трци.

Према његовим речима, то би могло спречити представнике странака да на наредним изборима освоје већину у Представничком дому.

Сам Џефрис није изнео ставов о Бајденовим изгледима.

Истовремено, било је више демократских конгресмена за повлачење председника из кампање него оних који су подржали његово даље учешће.

Међу онима који су говорили против Бајдена су, како наводи Си-Ен-Ен, Марк Такан, Адам Смит, Џим Хајмс, Џо Морел и Сузан Вајлд.

Осим тога, један од извора навео је да су многи именовали потпредседницу САД Камалу Харис као Бајденову замену.

Амерички медији сагласни су да је Бајден лоше наступио на првој дебати са републиканцем Доналдом Трампом, која је одржана у ноћи 28. јуна у Атланти.

Актуелни амерички председник је промуцао и застао, не увек јасно формулишући своје мисли, а након догађаја, телевизијска камера је ухватила тренутак када му је Бајденова супруга Џил помогла да сиђе низ степенице.