Бајденов штаб за кампању у паници: Појачан контакт с демократским конгресменима

Тим америчког председника појачао је контакте с демократским конгресменима, јавља Си-Би-Ес њуз

Тим за предизборну кампању председника САД Џозефа Бајдена интензивира контакте с демократским конгресменима, услед све гласнијих позива "плавих" да се Бајден повуче из председничке трке.

Подсетимо, након Бајденовог катастрофалног наступа на дебати са "црвеним" противником Доналдом Трампом, током које је актуелни председник замуцкивао и губио ток мисли, више демократа је, директно или индиректно, позвало Бајдена да повуче своју кандидатуру.

Покушавајући да охрабри колеге из странке, Бајден је лично телефоном разговарао са више од 20 демократских конгресмена након дебате, а очекује се још разговора, потврдио је званичник из Бајденовог тима за кампању за Си-Би-Ес њуз.

Најмање пет демократа у Представничком дому позвало је Бајдена да се повуче као страначки кандидат. Сенатор из Вирџиније Марк Ворнер отказао је састанак у понедељак са групом демократа у Сенату како би разговарали о кандидатури председника, потврдио је извор за Си-Би-Ес њуз.

Анкета коју су спровели Ројтерс и Ипсос открила је да сваки трећи демократа сматра да би Бајден требало да напусти председничку трку, док су неки велики донатори наводно захтевали да се 81-годишњи кандидат замени.