Бела кућа демантује да Бајден болује од Паркинсонове болести

Портпаролка Беле куће Карин Жан-Пјер одбила је да потврди посету Кенерда, наводећи да жели да поштује приватност свих укључених у догађај

Председник САД Џозеф Бајден се не лечи од Паркинсонове болест, саопштила је Бела кућа, након што су се појавили извештаји да је доктор специјализован за ову болест посетио Белу кућу осам пута током протекле године, пренео је Ројтерс.

Забринутост америчке јавности да председник можда пати од непознате болести су порасле након Бајденове дебате 27. јуна са републиканцем Доналдом Трампом.

"Њујорк тајмс" наводи да су евиденције посетилаца Беле куће показале да је доктор Кевин Кенерд, неуролог специјализован за поремећаје покрета, који је недавно објавио рад о Паркинсоновој болести, посетио Белу кућу осам пута од прошлог лета до пролећа ове године.

Како преноси британска агенција, током "напетог брифинга", портпаролке Беле куће Карин Жан-Пјер одбила је да потврди посету Кенерда, наводећи да жели да поштује приватност свих укључених из безбедносних разлога.

Рекла је да је Бајден три пута посетио неуролога у оквиру годишњих физичких прегледа и да се не лечи од Паркинсонове болести.