Свет

Швајцарска влада проширила листу санкција Русији

Указујући на пакет антируских санкција који је 24. јуна усвојила ЕУ, швајцарско министарство привреде је саопштило да ће увести санкције против још 69 појединаца и 86 ентитета
Швајцарска влада проширила листу санкција Русијиwww.globallookpress.com © Maksim Konstantinov

Швајцарска је проширила листу санкција против Русије како би укључила и додатне мере које је недавно усвојила ЕУ, саопштено је данас из владе ове земље.

Указујући на пакет антируских санкција који је 24. јуна усвојила ЕУ, швајцарско министарство привреде је саопштило да ће увести санкције против још 69 појединаца и 86 ентитета, преноси Ројтерс.

"Ове санкције углавном циљају пословне људе, пропагандисте, припаднике руских оружаних снага и правосуђа, особе одговорне за депортацију украјинске деце и припаднике руске Федералне службе безбедности (ФСБ)", наводи се у саопштењу и додаје да је у овом тренутку више од 2.200 појединаца и ентитета обухваћено санкцијама.

Швајцарска влада је саопштила да је увела забрану рекламирања за медијске куће "Војс оф Јуроп", РИА Новости, "Известија" и "Росијскаја Газета" због "континуиране руске пропаганде и дезинформација", али за разлику од ЕУ, овим медијима није уведена забрана емитовања програма у Швајцарској.

image