Свет

МСП Индије о посети Модија: Разговори о политици, економији и одбрани

Један од помоћника руског председника прецизирао је да је постављен нови циљ – да трговинска сарадња до 2030. буде процењена на 100 милијарди долара
МСП Индије о посети Модија: Разговори о политици, економији и одбрани© Kremlin.ru

Премијер Индије Нарендра Моди и председник Русије Владимир Путин разговарали су у Москви о питањима одбране и безбедности, рекао је новинарима први заменик министра спољних послова Индије Винај Кватра.

Према његовим речима, лидери су говорили о "сарадњи у политичкој сфери, питањима економске сарадње, а такође о одбрани и безбедности". Истакнуто је и да је потребно проширити трговинску сарадњу између две земље, а помоћник руског председника Максим Орешкин прецизирао је да је постављен нови циљ – да трговинска сарадња до 2030. буде процењена на 100 милијарди долара, будући да је оцењено да се она активно развија. 

Други помоћник руског председника Јуриј Ушаков рекао је за портал "Лајф" да је јуче, за време неформалног састанка, било речи о тренутној ситуацији у свету, и о томе како би се она могла развијати убудуће. За то је, како је рекао, изабрана опуштена атмосфера у резиденцији председника Путина. 

Ово је, подсетимо, прва посета Русији индијског премијера за пет година.

image