Свет

Сенатор Бенет јавно изразио сумњу у способност Бајдена: То би била америчка трагедија

За мене, победа Трампа није питање анкета, није ни питање политике, већ морално питање о будућности наше земље, рекао је демократа из Колорада
Сенатор Бенет јавно изразио сумњу у способност Бајдена: То би била америчка трагедија© Tanjug/AP Photo/Morry Gash, Pool

Амерички сенатор, демократа из Колорада Мајкл Бенет рекао је да не верује да је актуелни амерички председник Џозеф Бајден, након катастрофалног прошломесечног наступа у председничкој дебати са Доналдом Трампом, способан да се избори за победу на председничким изборима.

"Мислим да је Доналд Трамп на путу да победи на председничким изборима, можда чак и убедљиво и да на крилима те победе освоји и Сенат и Представнички дом. За мене, ово није питање анкета, није ни питање политике. Ово је морално питање о будућности наше земље. Бела кућа, од те катастрофалне дебате, по мом мишљењу, није ништа урадила да заиста покаже да постоји план како да се освоје ови избори", рекао је Бенет у уторак.

Овај сенатор није директно позвао Бајдена да се повуче из председничке трке, али је упозорио шта је у игри на председничким изборима 2024. године и указао да би републиканска контрола Представничког дома и Сената била једнака "америчкој трагедији".

Бенет је рекао да се његови гласачи дубоко забринути због неизвесности да ли Бајден може да победи на изборима и позвао је Белу кућу да не игнорише ту забринутост.

Ови коментари демократског сенатора из Колорада потврђују извештај Си-Ен-Ена којем је пренето да је Бенет, током приватног састанка демократа у Сенату, рекао својим колегама да не верује да Бајден може да победи на новембарским председничким изборима.

image