Сенатор Бенет јавно изразио сумњу у способност Бајдена: То би била америчка трагедија

За мене, победа Трампа није питање анкета, није ни питање политике, већ морално питање о будућности наше земље, рекао је демократа из Колорада

Амерички сенатор, демократа из Колорада Мајкл Бенет рекао је да не верује да је актуелни амерички председник Џозеф Бајден, након катастрофалног прошломесечног наступа у председничкој дебати са Доналдом Трампом, способан да се избори за победу на председничким изборима.

"Мислим да је Доналд Трамп на путу да победи на председничким изборима, можда чак и убедљиво и да на крилима те победе освоји и Сенат и Представнички дом. За мене, ово није питање анкета, није ни питање политике. Ово је морално питање о будућности наше земље. Бела кућа, од те катастрофалне дебате, по мом мишљењу, није ништа урадила да заиста покаже да постоји план како да се освоје ови избори", рекао је Бенет у уторак.

Овај сенатор није директно позвао Бајдена да се повуче из председничке трке, али је упозорио шта је у игри на председничким изборима 2024. године и указао да би републиканска контрола Представничког дома и Сената била једнака "америчкој трагедији".

Бенет је рекао да се његови гласачи дубоко забринути због неизвесности да ли Бајден може да победи на изборима и позвао је Белу кућу да не игнорише ту забринутост.

Ови коментари демократског сенатора из Колорада потврђују извештај Си-Ен-Ена којем је пренето да је Бенет, током приватног састанка демократа у Сенату, рекао својим колегама да не верује да Бајден може да победи на новембарским председничким изборима.