Свет

Џорџ Клуни моли Бајдена да се повуче: Волим те, али одустани

Глумац је имао ауторски текст у "Њујорк тајмсу" у којем се осврнуо на изборну трку Демократске странке чији је присталица
Џорџ Клуни моли Бајдена да се повуче: Волим те, али одустаниGetty © David Livingston/WireImage

Амерички глумац и присталица Демократске странке Џорџ Клуни позвао је данас америчког председника Џозефа Бајдена да одустане од кандидатуре за реизбор.

Клуни је у чланку "Њујорк тајмса" навео да воли Бајдена, али је оценио да би Демократска странка изгубила председничку трку, као и сваку контролу у Конгресу са Бајденом као кандидатом.

"Ово није само моје мишљење. Ово је мишљење сваког сенатора и члана Конгреса и гувернера с којима сам разговарао насамо", истакао је Клуни, пренео је АП.

Клуни је био домаћин неколико скупова у Холивуду за прикупљање средстава, укључујући и за Бајдена прошлог месеца.

Клуни је рекао да би Демократска странка требало да изабере новог кандидата за председника на својој конвенцији следећег месеца, оцењујући да би странка на тај начин придобила бираче.

Бајден се већ суочава са повећаним притиском унутар своје странке да се повуче из трке за реизбор за председника након што је доживео дебакл током телевизијске дебате са републиканским председничким кандидатом Доналдом Трампом прошлог месеца, пренео је портал "Хил".

Бајден је рекао да намерава да остане у трци и у понедељак је поново одбацио позиве да одустане у писму демократама у Конгресу, позивајући их да се уједине иза његове кандидатуре.

image