Свет

Орбан објавио још један снимак своје мировне мисије: С Доналдом Трампом на Флориди (ВИДЕО)

Мађарски премијер боравио је у кући бившег америчког председника, Мар-а-Лаго, што је означио као "пету станицу"

Једини европски лидер који покушава да заустави потпуно уништење Украјине, мађарски премијер Виктор Орбан, објавио је још један видео-снимак своје мировне мисије.

Овог пута, Орбан је посетио Флориду, где се састао са бившим председником САД Доналдом Трампом, што ће вероватно додатно повећати незадовољство западних савезника његовим "тајновитим путовањима".

"Мировна мисија 5.0. Била ми је част данас посетити председника Трампа у Мар-а-Лагу. Разговарали смо о начинима за постизање мира. Добре вести: он ће решити овај проблем!", написао је Орбан на Иксу.

Орбан, дугогодишњи Трампов присталица, изненада је посетио Кијев, Москву и Пекинг у протекле две недеље у оквиру своје "мировне мисије", која је разбеснела савезнике у НАТО.

Његов састанак у Москви са руским председником Владимиром Путином посебно је разбеснео неке чланице Алијансе, који су рекли да је путовање дало Путину легитимитет у тренутку када Запад жели да га изолује због рата у Украјини.

Познато је да је мађарски лидер отворено подржао кандидатуру Трампа за председничке изборе у САД у новембру и рекао да се нада да ће "Трамп, републиканац, моћи да оконча рат у Украјини".

image