Вучевић са Боцан-Харченком: Проширење складишта гаса и изградња нафтовода су приоритет

Боцан-Харченко је подсетио на потписану Декларацију у области модернизације привреде са Руском Федерацијом, коју је означио као значајан документ за заједничке кораке на привредној мапи наших држава

Председник Владе Републике Србије Милош Вучевић разговарао је данас са амбасадором Руске Федерације у Србији Александром Боцан-Харченком о билатералним односима и сарадњи на заједничким пројектима, саопштила је Влада Србије.

Вучевић је, говорећи о сигурности снабдевања Србије природним гасом, нагласио да је проширења складишта гаса у Банатском Двору један од приоритетних пројеката у енергетском сектору, као и изградња нафтовода Србија–Мађарска, чији почетак је планиран наредне године.

Боцан-Харченко је подсетио на потписану Декларацију у области модернизације привреде са Руском Федерацијом, коју је означио као значајан документ за заједничке кораке на привредној мапи наших држава.

Он је истакао да је сарадња са владом и другим институцијама Србије на веома високом нивоу, и захвалио на подршци, пре свега када је у питању реализација заједничких културних пројеката.

На састанку је било речи и о заједничком обележавању 80-годишњице ослобођења Београда, која се одржава у октобру ове године.