Вучић са Ел Сисијем у Египту: Најављене вежбе српске и египатске војске

"Веома брзо имаћемо заједничке вежбе српске и египатске армије, пре свега наших специјалних јединица", рекао је председник Србије

Данас смо истакли заједничко мишљење Србије и Египта да је мир у свету најважнији, са Ел Сисијем сам разговарао о свим видовима сарадње, а имаћемо и заједничке вежбе две армије, рекао је председник Србије Александар Вучић после потписивања Споразума о слободној трговини са Египтом у Каиру и додао да је мали је број земаља које смеју да позову на мир, а не на пораз једне од страна.

Каже да је зато захвалан председнику Сисију на мудрим речима и по питању украјинске кризе и сукоба, али и по другим питањима у свету која су горућа.

Додао је да су разговарали о свим геополитичким питањима и свим конкретним видовима сарадње - од пољопривреде до војно-техничке сарадње. 

"Веома брзо имаћемо заједничке вежбе српске и египатске армије, пре свега наших специјалних јединица", рекао је Вучић и додао да жели да изрази дивљење за начин на који ел Сиси води земљу, посебно имајући и виду окружење у којем се налазе.

Додао је да ће Споразум о слободној трговини омогућити да брже "развијамо трговинске односе, као и између наших индустрија, а у будућности ће Србија и Египат постићи још много више него до сада".

Опширније о дводневној посети председника Србије Египту, као и споразумима који су потписани између ове две земље прчитајте овде.