"Локомотивин џем сешн": Србија, Африка – ЕУ литијум или заједничка будућност с Кином

У новој епизоди подкаста "Локомотива", аутори Марко Николић и Тиосав Пурић су са Андреом Јовановић и Дарком Делићем у редовном формату "џем сешна" разговарали о догађајима који су обележили јул

У новој епизоди подкаста "Локомотива", аутори Марко Николић и Тиосав Пурић, су са Дарком Делићем и Андреом Јовановић у формату џем сешнa разговарали о меморандуму са ЕУ о критичним сировинама, о дилеми између насушне потребе за развојем индустрије и рударства, с једне, и давања концесија онима који доносе резолуције о геноцидности српског народа и који окупирају јужну српску покрајину, с друге стране.

Такође, аутори су разговарали о "државном удару" у САД, демократском избору Камале Харис – Трампу и "биг тек" лобију који га подржава.

Било је речи и о истовременом одласку Нетанјахуа у Вашингтон и Асада у Москву, о сукобима који ексалирају на Светој Гори, пропасти "центризма" у Европи у серији избора који су одржани претходних месеци. Такође, разговарало се о наставку евроазијских интеграција, самиту ШОС-а, руско-кинеским војним вежбама, парламентарном форуму БРИКС-а, али и свеобухватном споразуму о стратешком партнерству Ирана и Русије.

"Локомотива" подкаст емитује се сваке суботе у 20 часова.