Један мање: Руски "краснопољ" уништио амерички "абрамс"

Руска артиљерија је код Авдејевке из хаубице "мста-с" уништила амерички тенк који је био заглављен у балту

Руска војска је у близини Авдејевке, у зони Специјалне војне операције, уништила још један амерички тенк "абрамс" дониран Оружаним снагама Украјине, саопштило је руско Министарство одбране.

"Посада самоходне артиљеријске хаубице 2С19 'мста-с' централне групе снага је високопрецизном муницијом 'краснопољ' уништила тенк М1 'абрамс' америчке производње", наводи се у саопштењу руског Министарства. 

Руски артиљерци су током борбеног задатка сарађивали са посадом беспилотне летелице "орлан-30" која им је проследила координате циља. Одмах након што су уништили амерички тенк, руски војници су променили положај, камуфлирали се и сакрили у бункер, како не би били откривени.

Како је рекао командант хаубице с кодним именом "Осми", амерички тенк су затекли у блату из ког није могао да се извуче.

Према његовим речима, ниједан члан украјинске посаде се није спасао. "Нису имали времена да било шта ураде. Покушали су да изађу, али су проклизали. Покушавали су да се изборе са блатом, али нису успели, јер њихова возила нису конструисана за кретање оваквим тереном", објаснио је руски војник.