Руси одбијају нападе у Курској области: Уништена непријатељска оклопна возила и војска

На снимку се види како артиљеријске јединице и посада хеликоптера руске армијске авијације вођеном ракетом уништава оклопна возила и људство Оружаних снага Украјине

Министарство одбране Русије објавило је снимак на којем се види уништавање оклопних возила и људства Оружаних снага Украјине навођеним пројектилима и артиљеријом у пограничном региону Курске области.

"На снимку се види како артиљеријске јединице и посада хеликоптера руске армијске авијације вођеном ракетом уништава оклопна возила и људство Оружаних снага Украјине на положају концентрације војне технике  у шумском појасу", поручују из Министарства.

Украјинске снаге почеле су напад на руски регион раније ове недеље, распоређујући трупе упркос томе што су потиснуте на другим тачкама фронта. Како је признао помоћник Зеленског Михаил Подољак, Кијев је започео напад на Курску област у покушају да унесе страх међу руско становништво.

Начелник Генералштаба Оружаних снага Русије Валериј Герасимов рекао је да украјинска војска покушава да заузме Суџански округ, а руско Министарство одбране је саопштило да је Украјина од почетка сукоба на курском правцу изгубила до 660 украјинских војника и 82 оклопна возила.