Музички фестивал "Спаскаја башња" у Москви

Испред Спаситељеве куле на Црвеном тргу сутра почиње међународни музички фестивал на коме ће наступити 1.500 музичара, плесача и других уметника из Белорусије, Венецуеле, Египта, Кине, Тајланда, Турске, Јужне Африке и Гвинеје

На Црвеном тргу почео је један од највећих летњих догађаја – међународни музички фестивал "Спаскаја башња", који ће трајати до 1. септембра. Најбољи војни оркестри на планети већ су на проби показали своје виртуозно умеће.

Догађај се одржава на Црвеном тргу код Спаситељеве куле по којој и носи име (рус. Спасская башня). То је главна од двадесет кула, а налази се на источном зиду московског Кремља који излази на Црвени трг.

Међународни војни музички фестивал се ове године одржава по 16. пут, а број земаља учесница и музичара обара рекорде. Наступају оркестри из осам земаља – Белорусије, Венецуеле, Египта, Кине, Тајланда, Турске, Јужне Африке и Гвинеје. Такође, домаћин наступа са 15 руских оркестара. На сцени своје умеће показује 1.500 музичара, плесача и других уметника.

Опширније читајте овде.