Хеликоптер "Ми-28НМ" у акцији у Курску

Руска војска извела је у раним јутарњим часовима напад високоексплозивним бомбама на положаје украјинске војске у Сумској области који су се припремали да крену у Курску област

Посада војне авијације на хеликоптеру "Ми-28НМ" гађала је концентрацију људства, оклопне и аутомобилске војне опреме јединица украјинске војске у пограничном региону Курске области.

Руска војска извела је у раним јутарњим часовима напад високоексплозивним бомбама на положаје украјинске војске у Сумској области који су се припремали да крену у Курску област, саопштио је координатор николајевског герилског покрета Сергеј Лебедјев.

Он је известио да су руске трупе извршиле и бројне нападе на објекте и особље Оружаних снага Украјине у Сумској области. Конкретно, у Глухову су били нападнути борци који су требали да буду послати у Курску област. Према подацима, погинуло је најмање 20 припадника украјинских оружаних снага.

Поред тога, посада руског војног хеликоптера Ка-52 извела је напад ракетама ваздух-земља на положаје украјинске војске у подручју Курске области. Нападнуто је људство и украјинска војна техника који су размештени не том подручју.