Путин: Нисам се срео с Дуровим

Многе државе су имале претензије према оснивачу Телеграма, узимајући у обзир да одређени људи и структуре које користе платформу могу својим радом да нанесу штету економији или безбедности другим земљама

Ако су француске власти привеле оснивача Телеграма Павела Дурова, онда би требало да приведу и друге предузетнике који имају сличне платформе, рекао је председник Русије Владимир Путин на Источном економском форуму у Владивостоку.

Руски председник је истакао да му нису јасне акције француских власти јер су селективне природе.

Путин је демантовао извештаје медија да се са Дуровим наводно састао у Бакуу непосредно пре његовог одласка у Париз у којем је и ухапшен и навео да је оснивача Телеграма срео у Москви пре много година на састанку са представницима привреде који је одржан у Кремљу.

"Да је оснивач Телеграма Павел Дуров желео да се сретне са мном у Москви, могао је то да уради. Не знам да ли је постојала таква иницијатива", рекао је председник Русије, уз коментар да се редовно састаје за успешним предузетницима са којима разговара о њиховим пројектима, нарочито ако им је неопходна нека подршка државе.

Према његовим речима, многе државе су имале претензије према оснивачу Телеграма јер верују да одређени људи и структуре које се њиме служе могу да нанесу штету економији или безбедности тих и других држава.

"Можда је и Русија могла да има нека питања за њега. Али то је карактеристично за све сличне платформе. Ако су привели Дурова, онда могу и друге који имају сличне платформе", рекао је Путин и указао да му нису јасне акције француских власти.