Путин: Ослобођење Донбаса главни циљ, непријатељ није успео да заустави нашу офанзиву

Кијев је нападом на Курску област ослабио своје снаге на другим правцима, а руска војска је убрзала напредовање, рекао је председник Русије

Украјинска војска је нападом на Курску област планирала да унервози Русију и заустави њен напредак у Донбасу, али није јој пошло за руком, рекао је председник Русије Владимир Путин на Источном економском форуму у Владивостоку.

"Ослобођење Донбаса је приоритет за Русију", истакао је Путин и додао да руска војска остварује успехе у том плану.

Кијев је нападом на Курску област ослабио своје снаге на другим правцима, а руска војска је убрзала напредовање. У самој Курској области, руске снаге су стабилизовале ситуацију и почеле да истискују противника из пограничних региона, рекао је руски председник.

Нагласио је да су напади на Курску нуклеарну електрану веома опасни терористички напади. "Можете да замислите шта ће се десити у овом делу Европе, ако одговоримо истом мером", рекао је председник.

Руско друштво се консолидовало након што је Украјина напала на Курску област, повећао се број људи који потписују уговоре са Оружаним снагама, навео је Путин.

"Пре свега морамо да мислимо на људе који пролазе кроз озбиљна искушења и пате због терористичких напада. Свети дуг Оружаних снага је да ураде све да одбаце непријатеља са тих територија и поуздано заштите наше људе", указао је Путин.

Председник је, такође, говорећи о ситуацији на фронту, похвалио рад источне и централне групе трупа које се боре у зони Специјалне војне операције и истакао да непријатељ трпи велике губитке.