У току је међународни фестивал "Територија будућности. Москвa 2030": Гостују представници из Србије

Главни циљ форума-фестивала је да се Московљани укључе у дијалог о будућности града, и да заједно утврде како да га учине бољим, занимљивијим и погоднијим за живот, рекао је први заменик шефа кабинета градоначелника руске престонице

Од 1. августа до 8. септембра у Москви се одржава међународни форум-фестивал "Територија будућности. Москва 2030" у оквиру ког се широм престонице одржавају догађаји различитих формата у 200 тематских области, преносе РИА Новости.

Главни циљ форума-фестивала је да се Московљани укључе у дијалог о будућности града, и да заједно утврде како да га учине бољим, занимљивијим и погоднијим за живот, рекао је први заменик шефа кабинета градоначелника, председник Московског градског комитета за туризам Јевгениј Козлов.

Организатори форума-фестивала "Територија будућности. Москва 2030" развили су фундаментално нови формат који јасно демонстрира достигнућа Москве, али и перспективе којима престоница тежи.

Србија је послала своје представнике на московски фестивал, у руској престоници је заменица градоначелника Београда Весна Видовић.

"Простор је импозантан. Овде је велики број младих људи који проводе квалитетно време и могу да уче. Лепо је замишљен концепт дела где су представљена занимања која нестају на тржишту и где млади људи могу да виде које су професије неопходне и као изгледају", навела је Видовић.

Москва и Београд су пријатељски градови, верујем да ће и српска престоница једном имати овакав концепт паметног града, навела је она.