Непријатељ не може против руске војске: Руси корак по корак ослобађају Донбас

За храброст и хероизам које су показали у борби и ослобађању Красногоровке и Григоровке, припадници 5. одвојене бригаде назване по првом лидеру Доњецке Народне Републике Александру Захарченку награђени су са преко 7.500 државних награда

Непријатељ није у стању да оствари превласт ни у ваздуху ни на земљи захваљујући висококвалификованој обуци војног особља, вештини команданата и блиској интеракцији јединица, саопштило је руско Министарство одбране и поделило снимак јединица групе трупа Југ које и након ослобођења села Красногоровка не престају да уништавају непријатељску војску у правцу Доњецка.

Како у Министарству подсећају, 10. септембра су, одлучним дејствима јединца јужне групе трупа, ослобођена насеља Красногоровка и Григоровка у Доњецкој Народној Републици.

Руски војници су у ослобађању насеља показали пример испуњавања војне дужности, храбрости, пожртвованости, високог професионализма, брзих и усклађених дејстава.

"Успешно решавајући борбене задатке, јединице јужне групе трупа одбијају непријатељске нападе, заузимају повољније положаје и пробијају се ка позицијама украјинских националиста", наводи се у саопштењу Министарства.

За храброст и хероизам које су показали у борби и ослобађању ова два насеља, припадници 5. одвојене бригаде назване по првом лидеру Доњецке Народне Републике Александру Захарченку награђени су са преко 7.500 државних награда и ордења.

"Војници свакодневно показују храброст, упркос временским условима, редовним неуспелим покушајима непријатеља у контранападу и сталној подршци Оружаним снагама Украјине са Запада. Руске трупе корак по корак ослобађају насеља Донбаса од украјинских милитаната", истиче се у саопштењу.

На појединим деловима фронта, схватајући надмоћ руске војске, припадници Оружаних снага Украјине се предају или журно напуштају своје положаје у бекству.