Диригент Бољшој театра за РТ Балкан: Култура ће спојити људе

У Београду се осећам као код куће, Бољшој театар је увек имао много гостовања и надам се да ћемо, пре или касније, доћи у Србију у пуном обиму и показати све своје могућности, истиче Алексеј Богорад

Прваци и солисти балета Бољшој театра уз пратњу музичара Београдске филхармоније, а под диригентском палицом Алексеја Богорада испраћени су овацијама у Центру "Сава" у Београду, где су наступили синоћ у препуној сали након скоро пола века, изводећи најцењеније одломке из дела балетске литературе.

Чувени диригент Бољшој театра Алексеј Богорад каже РТ Балкан да му је ово четврти пут да наступа у Србији. Прва три пута гостовао у нашем граду пре седам година, сваки пут са различитом представом.

"Наступао сам и у Сава центру и у Народном позоришту и морам да нагласим да када год дођем у Београд присутна је нека врста хемије и осећам се као код куће. Осећам такву блискост наших култура, народа и људи. Све што видим око себе изгледа ми веома драго и блиско. Осећаји су најпријатнији, и сада сам срећан што сам поново овде", нагласио је Богород.

Опширније прочитајте овде