Подкаст "Локомотива": Рат Израела на три фронта

У новој епизоди подкаста "Локомотива" гост је био историчар Србољуб Пеовић са Института за европске студије

У првом делу емисије, аутори подкаста "Локомотива", Марко Николић и Тиосав Пурић, говорили су о "мировном плану" Владимира Зеленског, који је потпуно, и према признању људи попут америчког колумнисте и политиколога Роберта Кагана, у сенци реалности на украјинској страни фронта – где су снаге кијевског режима пред пуцањем.

Такође, аутори су говорили о дешавањима на Корејском полуострву, о збуњености Запада пред чињеницом да је руска омладина патриотска, али и о одушевљењу Илона Маска историјом западног империјализма.

У другом делу емисије, аутори су са Србољубом Пеовићем, историчарем са Института за европске студије,говорили о месијанском ционизму чији је експонент Бенјамин Нетанијаху, о сукобу војно-обавештајног апарата са цивилним политичким институцијама које оличава Нетанијаху унутар Израела, о несаломивости "Осовине отпора" и наслеђу генерала Солејманија.

Такође, било је речи и о сукобу на релацији Израел–УН и рату телавивског режима против генсека Гутереша, о сукобима у Сирији и политичкој ситуацији у Либану.

Подкаст "Локомотива" емитује се сваке суботе у 20 часова.