Казањ потпуно спреман за самит БРИКС-а: Пажња целог света усредсређена на престоницу Татарстана

Светски лидери ће, гледајући на Казањ, судити данашњој Русији, те је задатак града да оправда поверење руског председника, рекао је градоначелник

Казањ је потпуно спреман за почетак самита БРИКС-а, у граду су на снази мере безбедности без преседана, рекао је градоначелник престонице Татарстана Илсур Метшин за РИА Новости.

"Свима је јасно да самит БРИКС-а није туристички, забавни шоу – то је по значају догађај без преседана уз учешће светских лидера, тако да су и мере безбедности без преседана", рекао је Метшин.

Према његовим речима, светски лидери ће, гледајући на Казањ, судити данашњој Русији, тако да свих ових месеци престоница Татарстана живи са осећајем највеће одговорности коју тај град има током три самита.

"Пажња целог света биће усредсређена на Казањ, а наш задатак је да оправдамо поверење руског председника", рекао је градоначелник.

Током припрема за самит се радило на свим областима – модернизација путева, кућа, мрежа, хотела, јавних простора, обука кадрова, безбедносна питања, додао је Метшин.

Видео запис снимљен дроном приказује џамију Ал-Марџани, Татарско државно академско позориште названо "Галиасгара Камала", Национални културни центар "Казањ" и друге знаменитости главног града Татарстана.