Инцидент у авиону: Отворио врата врата током лета, девет путника у болници

Ухапшен мушкарац који је отворио врата на лету на којем је било 194 путника

Aвион компаније "Азијана ерлајнс" слетео је безбедно на аеродром у јужнокорејском граду Тегу, након што су се врата отворила у ваздуху приликом долета на аеродром, рекао је портпарол компаније, додајући да је девет особа пребачено у болницу.

Авион је слетео на аеродром око 12:40 по локалном времену, а полетео је са острва Џејџу сат времена раније, показују подаци о лету, пренео је Ројтерс.

Нико није повређен у инциденту, али су неки путници одведени у болницу јер су, због шока, имали проблем са дисањем, додао је портпарол "Азијана ерлајнса".

Девет особа је пребачено у најближу болницу, саопштила је Ватрогасна служба Тегуа.

Портпарол је рекао да власти испитују како је дошло до инцидента.

"Полиција истражује околности инцидента, након што је путник, који је седео поред излаза за случај опасности, додирнуо полугу на вратима", рекао је званичник.

Ухапшен је мушкарац који је отворио врата на лету на којем је било 194 путника, пренела је агенција Јонхап.

У питању је мушкарац стар 33 године, који се сумњичи да је повукао кваку врата за излаз у случајну непосредне опасности.

Авион је био на око 250 метара изнад земље када су се врата отворила.

Међутим, очевици кажу да је мушкарац покушао да искочи из авиона када је отворио врата.

"Стјуардесе су викале, тражиле помоћ од мушких путника, а људи око њега су га окружили и повукли унутра", рекао је очевидац.

У авиону је било 48 деце из основних и средњих школа, који су ишли на спортско такмичење у оближњи град Улсан.

"Деца су се тресла и плакала од панике. Најтеже је било онима који су седели близу тих врата", рекла је мајка једног од спортиста.