Руски хеликоптери Ми-35М уништили упориште Оружаних снага Украјине код Красног Лимана

Посаде хеликоптера, након што су добили координате циља, полетеле су са базног аеродрома и у интеракцији са напредним авијацијским нишанџијом, извршили су прилаз мети и, користећи авионске ракете, напале упориште украјинских националиста

Министарство одбране Русије објавило је снимак на коме посаде јуришних хеликоптера Ми-35М Централног војног округа уништавају непријатељско упориште на Краснолиманском правцу.

Посаде вишенаменских јуришних хеликоптера Ми-35М Централног војног округа уништиле су непријатељско упориште у зони Специјалне војне операције у току извођења борбених задатака.

Посаде хеликоптера, након што су добили координате циља, полетеле су са базног аеродрома и ушле у борбени курс. У интеракцији са напредним авијацијским нишанџијом, пилоти хеликоптера су извршили прилаз мети и, користећи авионске ракете, напали упориште украјинских националиста.

Како би се искључило откривање непријатељских система противваздушне одбране, лансирања ракета су извршена на малој висини брзином од око 300 километара на час.

Након уништења свих земаљских циљева, пилоти су се вратили у своју базу.

Даноноћну приправност борбених возила обезбеђује инжењерско-техничко особље, које након сваког лета проверава очитавања инструмената, стање компоненти и склопова.