Руска минобацачка посада уништила упориште Оружаних снага Украјине

Посада минобацача 120 мм "Сани" јединице специјалних снага Централног војног округа, приликом извршавања борбеног задатка, уништили је упориште и ликвидирали непријатеља у Краснолиманском правацу

Министарство одбране Русије објавило је снимак на коме минобацачка посада Централног војног округа (ЦВО) уништава упориште Оружаних снага Украјине у зони Специјалне војне операције. 

Наводи се да су припадници посаде минобацача 120 мм "Сани", јединице специјалних снага Централног војног округа, приликом извршавања борбеног задатка, уништили упориште и ликвидирали војнике Оружаних снага Украјине у Краснолиманском правацу.

У току извиђања из ваздуха, посада беспилотне летелице "Суперкам" открила је кретање непријатељских јединица.

Пошто су добили координате мете, руски војници су брзо стигли на позицију и првим пуцњем разбили утврђења упоришта, а коришћене су фрагментационе мине за пораз разбацаних група украјинских милитаната. 

"Извођење борбених радова у спрези са извиђачким јединицама и беспилотним летелицама омогућава брзо гађање новоидентификованих циљева, као и прилагођавање гађања у реалном времену и контролу уништавања циља", нагласило је Министарство одбране.