Све је теже против невидљивих и неприметних руских снајпериста (ВИДЕО)

Руско Министарство одбране поделило је снимак рада снајпериста у зони Специјалне војне операције. Мало је потребно да непријатељ открије њихов положај, кажу руски добровољци и додају да раде све како би остали невидљиви и успешно извршили борбене задатке

Све је теже супротставити се невидљивим и неприметним руским снајперистима добровољачке јединице "Барс" из корпуса маринаца Тихоокеанске флоте из Приморског краја. Стрпљиви и прецизни чланови групе настављају успешно да извршавају борбене задатке и уништавају непријатељске снаге на јужно-доњецком правцу у зони Специјалне војне операције.

Након завршетка борбеног задатка главна ствар је, како кажу, да се брзо промени положај – остајање на позицији је смртни ризик.

Снајперисти 155 бригаде маринаца Тихоокеанске флоте говоре о обављеном задатку без много детаља.

"За снајперисту је потребан посебан карактер, човек би требало да буде спокојан, да не жури и да је сигуран у себе. У очима непријатеља треба да је невидљив, неприметан. И док тражи позицију, и док се на њу поставља, док је на њој и када је напушта. То све треба да се вежба. Танка је граница од тога да те непријатељ види и да те не види, на нама је да радимо све како бисмо остали невидљиви", наводи снајпериста из јединице са кодним именом Лука.

Каже и да је пожељно не реаговати на нападе непријатеља и не дозволити да те мисли омету. "Док радимо, трудимо се да уопште не реагујемо на акције непријатеља", каже он.

Добровољци одреда нису само снајперисти, већ и извиђачи, они сами проналазе циљ, одржавају везу са артиљерцима и оклопном јединицом.

Непријатељ против њих често користи тешко оружје, каже командир групе. Међутим, у овом делу фронта има довољно снајпериста, са богатим искуством, опремљени су снајперским комплексима високог квалитета.

"Супротставити се нама постаје све теже и теже. Имамо велике могућности и богат животни искуство", закључује командир групе.