Руски ФПВ дрон погађа тачно у мету: Уништено украјинско борбено возило и поражени војници

Руско Министарство одбране поделило је рад оператера дрона и његовог помоћника, који су успешно извршили борбени задатак и уништили украјинску војну технику и припаднике Оружаних снага непријатеља

Министарство одбране Русије објавило је снимак на коме припадници Ваздушно-десантних снага користе борбене ФПВ (first person view) дронове у борбама код Бахмута (Артјомовск) у зони Специјане војне операције и погађају теретно возило Оружаних снага Украјине као и непријатељске војнике.

На подељеном снимку, оператер дрона је, помоћу специјалних ви-ар наочара, открио камион Оружаних снага Украјине који се кретао путем, као и групу украјинских војника који покушавају да се сакрију након неуспешног напада на руске положаје у једном од кратера насталог од артиљеријских граната.

У оба случаја, помоћник и оператер су вешто кориговали ватру и забележили прецизан погодак тачно у мету. Возило и припадници Оружаних снага Украјине су уништени, потврђује руско Министарство одбране.

Руске јединице успешно користе дронове у борбама против украјинских војника сакривених у склоништима на шумском терену, као и за уништавање њихове војне опреме.

Борбени задатак изводе тако што посада коју чини оператер дрона и његов помоћник, користећи посебне наочаре, пуштају дрон у задати простор и одатле припремају и ланисарају напад. Руски војници вешто и прецизно погађају људство и опрему Оружаних снага Украјине, како у склоништима, тако и на отвореним површинама и приликом њиховог премештања са различите удаљености.