Најмоћнији минобацач на свету у акцији: Руске "лале" уништиле утврђене украјинске положаје

Војно-извиђачко особље групе трупа "Запад" идентификовало је утврђена упоришта у којима се крила војска и војна техника Оружаних снага Украјине

Посада самоходног минобацача 2С4 "тулипан" (лала) групе трупа "Запад" је приликом извођења ватрених задатака, уништила утврђене положаје Оружаних снага Украјине у зони Специјалне војне операције у Купјанском правцу.

Војно-извиђачко особље групе трупа "Запад" идентификовало је утврђена упоришта у којима се крила војска и војна техника Оружаних снага Украјине.

По добијању команде за уништавање откривених циљева, посада самоходног минобацача "тулипан" одмах је прешла на ватрени положај, док су истовремено оператери дронова минобацачима указали безбедан пут, а екипе ПВО их покривале од напада украјинских ракетних система и јуришних дронова.

Мине су испаљене на малој удаљености од линије борбеног контакта, узимајући у обзир прилагођавање извиђачких јединица и беспилотних летелица на земљи.

Удаљеност до циљева је пет и седам километара.

"Имамо разне циљеве – то су земунице, утврђења, непријатељска војска. Предност самоходног минобацача 2С4 'тулипан' је првенствено његова снага. То је најмоћнији минобацач на свету. Омогућава вам да продрете у бетонске конструкције, земунице и утврђена подручја. То је предност у односу на друге артиљеријске системе", навео је старији официр са позивним знаком "Ирбис".