Руски квадрокоптер оборио украјинску "Баба Јагу"

Враћајући дрон са мисије извиђања из ваздуха, оператер руског квадрокоптера приметио је у ваздуху украјински јуришни хексакоптер типа "Баба Јага", који се враћао на локацију јединица Оружаних снага Украјине након бацања мина

Оператер беспилотних летелица Далекоисточне одвојене гардијске јединице ваздушно-десантних снага уништио је украјински јуришни хексакоптер типа "Баба Јага" у близини Артјомовска уз помоћ извиђачког дрона.

Наиме, летелице "Баба Јага" опремљене су термовизиром, снажним мотором и могу истовремено да носе три мине калибра 82 милиметра.

Враћајући дрон након мисије извиђања из ваздуха, оператер руског квадрокоптера приметио је у ваздуху украјински јуришни хексакоптер типа "Баба Јага", који се враћао на локацију јединица Оружаних снага Украјине након бацања мина.

"Оператор руске беспилотне летелице одлучио је да обори хексакоптер Оружаних снага Украјине. Његова беспилотна летелица је након повећања висине ушла на погодну путању и уништила непријатељски дрон, који је пао на нашу територију", саопштило је руско Министарство одбране.

Оператери беспилотних летелица Далекоисточних гардијских ваздушно-десантних снага спроводе континуирано извиђање положаја Оружаних снага Украјине, користећи квадрокоптере који им омогућавају да прилагођавају артиљеријску ватру и прате јуришне трупе падобранаца током битке.

Парада победе у Москви уживо на РТ Балкан
banner