Представљена нова возила Војске Србије, међу њима и специјални квадови

Новонабављена возила део су Модела опремања Војске Србије неборбеним возилима према различитим капиталним пројектима чија је реализација предвиђена до 2028. године

Потпредседник Владе и министар одбране Милош Вучевић и начелник ГШ Војске Србије генерал Милан Мојсиловић обишли су данас у касарни "Народни херој Стевица Јовановић" у Панчеву, новонабављена возила за Војску Србије, саопштило је Министарство одбране Србије.

Новонабављена возила део су Модела опремања Војске Србије неборбеним возилима према различитим капиталним пројектима чија је реализација предвиђена до 2028. године, а у оквиру актуелног тежиште је на возилима за превоз лица, теретним возилима велике носивости, као и специјалним неборбеним возилима.

Начелник Управе за логистику (Ј-4) Генералштаба генерал-мајор Срђан Петковић и пуковник Драгиша Зинаја из те управе представили су министру Вучевићу и генералу Мојсиловићу нова возила, њихове карактеристике и намену.

Представљена су нова возила која су први пут набављена за потребе јединица Војске Србије квадови, намењени за превожење по свим врстама терена. Реч је о тзв. "Off - road" возилима која су на основу својих техничких карактеристика способна да савладају најтеже терене и подлоге, а гусенице омогућавају кретање у зимским условима по снежним површинама, где ће посебну намену имати у служби трагања и спасавања.

Такође, међу возилима која су приказана су и возила веће носивости - тегљачи са теретном полуприколицом и савремени теретни аутомобили са утоварним рампама, затим аутобус и ватрогасна возила за гашење свих врста пожара.