Руски космонаут открио шта је добио од породице

Сваки космонаут може да добије од породице пошиљку тежине пет килограма, а списак жеља прави се неколико месеци пре него што им њихови најближи испоруче поклон са Земље

Руски космонаут Борисов, који се сада налази у Међународној свемирској станици, открио је шта је добио од породице у оквиру децембарске пошиљке и детаљније објаснио како изгледа организовање поклона за космонауте.

Како каже Борисов, космонаути су још у септембру бирали шта желе да добију у децембру, а пошиљку коју су сада добили мораће да расподеле тако да им поклони трају и током наредних недеља.

Сваки космонаут може да добије од породице пошиљку тежине пет килограма, каже Борисов.

У снимку који је објавила руска свемирска агенција "Роскосмос", приказано је и шта је овај космонаут добио од својих најближих. Ту су бомбоне, црна чоколада, али и свеже поморанџе. 

"Шта је човеку потребно да би био срећан? Узмите од њега свеже воће и поврће на 100 дана, а онда му поклоните пет свежих поморанџи. То је веома интересантно за гледати", рекао је Борисов, који се у свемиру, како и сам признаје, диви и обичној поморанџи.