Вучић примио орден Словачке евангеличке цркве

Орден припада свим грађанима који разумеју потребу да живимо заједно, рекао је српски председник

Председник Србије Александар Вучић примио је у Новом Саду Орден првог степена Словачке евангеличке цркве за изузетне досадашње заслуге и подршку словачкој цркви и народу.

"За мене је велика част и с усхићењем прихватам највећу награду која Словачка евангеличка црква додељује. Орден припада свим грађанима наше земље који добро разумеју потребу да живимо заједно. Формално је намењен мени, а заправо је сведочанство о братској љубави између наших народа, српског и словачког народа који вековима живе заједно у нашој Србији", рекао је Вучић коме је орден уручио бискуп Словачке евангеличке цркве у Србији Јарослав Јаворник.

Председник је рекао да је срећан због подршке коју је држава пружила Словачкој евангеличкој цркви и заједници, као и за реконструкцију цркава и храмова, али је додао да то није сасвим довољно, и да се нада да ће држава имати више новца и могућности да помогне и Словачкој евангеличкој цркви и словачком народу.

"Древна словачка пословица каже - добар сусед је најбоља ограда. Ми Срби и Словаци из дана у дан потврђујемо ову максиму градећи заједно боље друштво и бољу будућност", рекао је Вучић.