Јуриш руске пешадије на упориште Оружаних снага Украјине

Ватрену подршку групи трупа "Восток" пружила је артиљерија која се налази на камуфлираним затвореним позицијама

Министарство одбране Русије објавило је снимак на којем се види како јуришне јединице групе трупа "Восток" упадају у упориште Оружаних снага Украјине, које се налази у шумском појасу на једном од делова јужног доњецког правца у зони Специјалне војне операције.

У нападу на упориште учествовала је пешадијска јуришна група једне од моторизованих јединица групе трупа "Восток", која је под окриљем тешке митраљеске ватре напредовала до непријатељских положаја.

Ватрену подршку групи, у случају откривања ватрених тачака Оружаних снага Украјине, пружила је артиљерија смештена на маскирним, затвореним позицијама.

Напредовање јуришне групе у посебно опасним подручјима прилагођено је прорачуном ФПВ дрона, који је у реалном времену преносио информације о новоидентификованим циљевима и прилагођавању артиљеријске ватре на командно место.

Као резултат координисаних акција моторизованих стрелаца групе трупа "Восток", успешно је завршен задатак заузимања упоришта Оружаних снага Украјине које се налази у шумском појасу. 

"Постављен је задатак да прођемо кроз шумски појас, задатак је завршен. Кохерентност момака је одлична, сви се разумеју, сви се залажу", казао је вођа одреда са позивним знаком "Кожева".