Сви причају о Авдејевки, а шта каже Путин?

Руска војска се у зони СВО налази у активној одбрани и у многим деловима побољшава своје положаје, то се односи и на Авдејевку, рекао је раније руски председник

Председник Русије Владимир Путин, раније упитан да ли се може очекивати преузимање овог града, рекао је да се руска војска у зони СВО налази у активној одбрани и да у многим деловима побољшава своје положаје.

То се дешава у практични свим деловима фронта, и на купјанском и запорошком правцу и код Авдејевке", рекао је председник пре неколико месеци у разговору са новинаром Павлом Зарубином.

Русији не требају никакве реакције, жели да сачува војнике, изјавио је Путин мало касније, говорећи о дејствима руске војске у ром граду.

Украјински председник Владимир Зеленски признао је да се украјински војници повлаче из Авдејевке и додао да је таква одлука донета како би се сачували животи људи.

Портпаролка руског Министарства спољних послова Марија Захарова указала је да није то у питању, већ чињеница да Зеленски и "његова банда" знају да се "боре" само за велике паре, и то само против цивила.