Ослобођена Авдејевка: Упориште Оружаних снага Украјине и западно наоружање

Недалеко од железничке станице, у једној од кућа дебелих зидова, подигнутој почетком прошлог века, налазило се упориште Оружаних снага Украјине, које су заузели борци националистичке 3. одвојене јуришне бригаде

Војници руске јуришне јединице групе трупа "Центар" показали су положаје Оружаних снага Украјине у рејону железничке станице града Авдејевка и њихово западно наоружање.

На улицама Авдeјевке, где су се донедавно водиле жестоке борбе за сваки метар земље, више нема украјинских националиста. Недалеко од железничке станице, у једној од кућа дебелих зидова, подигнутој почетком прошлог века, налазило се упориште Оружаних снага Украјине, које су заузели борци националистичке 3. одвојене јуришне бригаде.

На опремљеном упоришту, пронађени су фрижидери за храну, места за пуњење батерија, радионица, залихе увозних лекова и хране, укључујући суве оброке канадске производње који су припадали страним плаћеницима из Канаде и Грузије.

На територији упоришта пронађена је неискоришћена увозна муниција, а у суседној згради налазило се складиште муниције америчке и чешке производње за минобацаче калибра 120 мм.

"У почетку непријатељ није намеравао да се повуче. Али наши јуришници, достојни момци, прогурали су њихову одбрану. Непријатељ се, плашећи се опкољавања, повукао и побегао. 'Азов' је био овде, колико се сећам и узели су заробљеника. Ушао је у дијалог са нама и рекао нам да су овде учествовали канадски плаћеници. Сазнали смо много занимљивих података о локацији непријатеља и почели даље да делујемо према тим информацијама. Наши момци, јуришници, радили су свој посао одговорно и достојанствено. Поносни смо на наш рад! И само напред!", казао је војник јуришне јединице групе "Центар" са позивним знаком "ХМАО" о борби за заузимање овог упоришта.