Релативизација са Љиљаном Смајловић: Гост Неле Карајлић

Музичар и писац Ненад Јанковић осврнуо се и на период када су настајали и трајали "Забрањено пушење" и "Топ листа надреалиста", на време када се ништа није смело јавно рећи

У новој епизоди емисије "Релативизација" Љиљана Смајловић угостила је др Нелета Карајлића, то јест Ненада Јанковића, фронтмена групе "Забрањено пушење", писца, музичара, велику звезду, Сарајлију и Београђанина.

Неминован је био осврт на време када су настајали и трајали "Забрањено пушење" и "Топ листа надреалиста", време када се ништа није смело јавно рећи, када је Карајлић заправо и радио нешто што се није смело, док се сада све сме, нико се не довија, нема метафора, комуникација је врло експлицитна и увредљива.

"Сада је бука, толико је информација, акција и реакција. С појавом друштвених мрежа, створио се један звучни зид па не можете да одвојите жито од кукоља. Тај звучни зид производи много буке од које се све теже чујемо, док неко ко жели да га чују, почиње да претерује, нарочито новинари. Одавно сам престао да читам било шта на мрежама иако сам на почетку био врло интригиран", каже Карајлић.

Опширније прочитајте овде.