Марш Берлином против НАТО: "Немачка прима наређења од Вашингтона"

Протести су одржани након експлозивних изјава немачке владе раније ове недеље у вези са украјинском употребом оружја које је испоручио Запад за ударе дубоко у Русији

Стотине антиратних активиста изашло је на улице у центру Берлина у суботу захтевајући прекид испоруке оружја Украјини и против опасне антируске реторику, поводом одлуке Берлина да дозволи Кијеву ударе дубоко у Русији.

Демонстранти су марширали са заставама и транспарентима на којима је писало "Светски мир са Русијом и Кином или желите светски рат са САД/НАТО?", "Стоп рату и говор мржње против Русије! Русија није наш непријатељ!", "НАТО је агресор, а не Русија", "Зауставите русофобију у политици и медијима"...

Активисти су оптужили немачку владу да доноси политичке одлуке  "по наређењу Вашингтона"  и упозорили на последице директног сукоба са Москвом.

"Када видите како је немачка влада уништила своју једину економију договором са Вашингтоном да могу да дигну у ваздух гасоводе Северни ток, онда видите да Немачка не контролише ситуацију, већ само следи наређења Вашингтона", рекао је један од демонстраната.