Српски парламентарци посетили Кинеску железничку групу у Пекингу

Парламентарна делегација Народне скупштине борави у Пекингу, где је данас учествовала у Четвртом састанку Комисије за сарадњу Народне скупштине Србије и Сталног комитета Свенародног кинеског конгреса

Делегација Народне скупштине Србије посетила је данас у Пекингу Кинеску железничку групу, једну од најзначајнијих кинеских компанија из области инфраструктуре.

Кинеска железничка група је корпорација која обједињује делатности из више области и има своје објекте у 105 земаља. Корпорације је укључена у многе инфраструктурне пројекте у земљи и иностранству, попут пројекта брзе пруге која се гради до Суботице.

Шефица српске делегације, потпредседница Народне скупштине Марина Рагуш, навела је приликом посете компанији да је пројекат изградње брзе пруге до Суботице много више од инфраструктурног повезивања и указала представницима компаније да је Кинеска железничка група успела да изгради јако добар однос са локалном заједницом.

Парламентарна делегација Народне скупштине борави у Пекингу, где је данас учествовала у Четвртом састанку Комисије за сарадњу Народне скупштине Србије и Сталног комитета Свенародног кинеског конгреса.