Вучић: Односи Србије и Српске никад не смеју да трпе

Београд и Бањалука никад нису прекршили договор постигнут пре 10 година, поручио је председник Србије

Председник Србије Александар Вучић поручио је данас на Првом свесрпском сабору, под називом "Један народ, један сабор – Србија и Српска", да Србија и Република Српска никад нису прекршиле договор постигнут пре 10 година и да без обзира на различита мишљења – никад не смеју да трпе односи Србије и Српске.

"Додик је рекао једну важну ствар око које смо се ми договорили још пре 10 година, анализирајући све наше грешке из историје. Пре 10 година направили смо први договор који никада нисмо прекршили, а то је да Србија и Српска, без обзира на то хоћемо ли некада имати различита виђења ствари, другачије мишљење по одређеним питањима, хоћемо ли некада лично бити у најбољима, понекад не у најбољим односима – да никада не смеју да трпе због тога наши односи", истакао је Вучић, на заједничкој седници влада Србије и РС.

"Неретко смо се стидели нашег народа из Крајине, до тога да увек имамо нешто да кажемо о онима са друге стране Дрине. Поносан сам што сам рођен у Београду, али ме никада нисте чули да сам зато бољи или већи од нечег другог, увек са се осећао као прекодрински Србин", рекао је председник.